Godmorgon

Jäkla pollen alltså! Jag blir tokig.. Det här varma vädret har gjort det jobbigt, kan tyvärr säga att jag faktiskt ser fram emot lite svalare och lite regn! :P Men sen får gärna värmen komma tillbaka snart.. ;)
 
Måste få till en nu magbild igen. Fan vad det växer där inne. Längtar nå frukansvärt till 4 juni då vi har nästa UL. Ska bli kul å få se dem igen och förhoppningsvis är allt som det ska fortfarande.. 
Det mesta av de stora sakerna är inköpta/beställda nu.. Det vi saknar är väl en säng och ett babynest till som jag känner är bra och ha hemma. Underbara mormor ska ge oss två babysitters. :)
 
Så är det givetvis en  massa "småsaker" som bör införskaffas. Blöjor, nappar, kläder, filtar, nappflaskor, bröstpump, handdukar och allt annat man behöver. Tur att ullared är inbokat.. ;) 
 
Åh längtar tills de tittar ut och jag får bli mamma på riktigt! Samtidigt är jag sjukt rädd hur jag ska klara av att ha två bebisar... Hjälp! :)
 
 
Vill bli en lika bra mamma som min egen.. :) ♥
 
 

krämporna kommer

Från att vara hemma en och en halv vecka till att börja jobba igen, med en riktigt dryg vecka med långa dagar, så märker jag att min rygg börjar ta stryk... Redan! Det strålar mellan skulderbladen och nedåt, samt svanken. Känns så tidigt att få krämpor men å andra sidan så är jag ju större än en normal graviditet. :/
Förutom ryggen har jag fått en del sendrag i vaderna... samt en grym halsbränna. Fy, känns som om bröstet ska brinna upp ibland. Måste åka ner på apoteket och få nått för den. Den är hemsk vissa dagar. Håller tummarna att ryggen inte ska bli sämre. vill gärna arbeta hela maj ut... :/
 
Men inte hänga läpp nu.. Jag har ju två väldigt aktiva bebisar i magen. Igår tror jag de slog världsrekord. Det snurrades och sparkades hela dagen! :D De har hyffsat aktiva idag med speciellt imorse, och just nu faktiskt. Det kickar rätt bra på högersidan, där ligger vår lilla pojk. :) Känner inte av den andra lika mycket. kan det bero på att hennes livmodern ligger i framsäte? Tänkte om det dämpar lite..?
 
 
Igår var vi och beställde vagnen. Blev en Emmaljunga Double Viking, den kändes helt enkelt rätt. Dock innebär denna vagnen lite mer krångel med plats i bil. En buggaboo hade ju varit ebtydlit enklare, men den är dyrare här i sveland och jag orkar bara inte hålla på beställa från utlandet. Blir så nojjig. Om det skulle bli fel och man inte hinner få den i tid osv... Det klarar inte mina nerver. Nervös nog över graviditeten överlag och att allt ska gå bra.:P
 
Måste nog sätta mig ner och göra en lista på vad vi mer behöver ha innan småttingarna tittar ut..
 
 
 
 

Världscupsfinal

 
Sitter och kollar på världscupsfinalen nu. Och drömmer om fina fina hästar. Hoppas att vi kommer kunna få se en final live igen, som vi gjorde förra året. :) Mina barn måste bara bli hästintresserade... ;) Haha. 
 
Men som sagt många fina ekipage med, jag håller mian tummar för Marcus Ehning med Cornado och Ludger Beerbaum med sin Chiara. De rider båda fint, harmoniskt och hästarna hoppar som gudar, de ser riktigt vassa ut idag. Några andra jag beundrar och tycker rider så fint och harmoniskt är Michael Withaker och Luciana Diniz.. Diniz har ett sådant fint sto med idag, och det ser så okomplicerat ut när hon rider den, på ett vanligt tränsbett och inte massa konstigt. Underbart. :) Synd att de har med sig lite för mycket fel idag för att nå ända ända fram.
 
Och synd att det inte gick bättre för vår Malin Bayard och Tore. Better luck next time! :)
 
 
 
 Luciana Diniz och Fit For Fun.

Efterlängtad bild

 
Äntligen är den här, den efterfrågade magbilden. :)
 
 
vecka 22 idag (21+0)

Feeling better

Känns som om förkylningen äntligen börjar vända, inte bra än men känns åt det bättre hållet nu! :)
Har kunnat gå lite längre promenader med F idag, riktigt skönt att få röra kroppen lite. Har fått lite ryggont men tror det beror på våran soffa, jag sitter inge bra i den. Blir fotöljen för mig från och med nu.  
 
Har försökt få till en bra magbild men vi har ju ingen stor spegel så det sket sig. Måste be C ta en, eller passa på när jag är hos mamma, de har en lite större spegel. :)
Magen har växt sjukt mycket sen ultraljudet förra veckan. Helt sjukt vad fort det går nu! Jag kan känna att det rör sig där inne men jag vet inte om det är sparkar liksom? Hur känns dem?
Ska bli kul sen när man kan urskilja vem det är av dem som rör sig och så. Vem som är vildningen..hehe ;)
 
Nästa vecka ska vi beställa vagnen och köpa hem säng å skötbord så allt finns hemma. Vet att det egentligen är tidigt, men eftersom det fins risk för förtidigfödsel samt att jag snart kommer vara lika stor som ett hus så tror jag att det är bättre att förbereda sig i tid. Vill ha två stycken babynest redo innan de kommer också...
Tips på var man kan hitta bra babynest, gärna lite ovanliga färger/mönster på.. :)
 
 
 
Längtar tills de där två tittar ut :) Vill planera dop på slottet..... ♥
 

Jag är sjuk!

 
Eller sjuk. Jag är förkyld. Min näsa är täpptast i Sverige. Har haft halsont men det är lite bättre, men är jätte roslig i bröstet och hes. Har knappt någon röst på morgonen när jag kliver upp. Det sköna är att jag faktiskt inte har feber... Men är helt slut i kroppen ändå, sover inte så bra på nätterna med nästäppa.
Så hade jag inte varit gravid hade jag troligtvis jobbat mig igenom den här förkylningen, för det är sådan jag är. Men nu bär jag på två liv i min mage, två liv som är beroende av mitt välmående och för deras skulle blir det att stanna hemma idag och imorgon till att börja med, men kanske får bli hela veckan. :/
 
Så lite film och boktips skulle sitta fint.. :)
 

Vad ska ni heta?

Det här med namn..
Vi var så glada innan ul för att vi ville ha reda på vad det var för kön så vi verkligen kunde fokusera på antingen pojk- eller flicknamn men nu ska vi i alla fall komma på ett av varje! Och som också passar bra med varandra och bra till efternamnet Kapocius. :P Haha..
 
 
När jag växt upp har jag alltid haft tre namn som mina barn ska heta.
Rasmus, Benjamin och Ninni.
Så för två-tre år sedan när jag och C började prata om barn, kom ju såklart namn på tal. Och C tycker verkligen inte om Rasmus. Så det har gått bort. Men vi båda gillar verkligen Benjamin och Ninni och har alltid haft dem som våra namn. Det var det våra barn skulle heta helt enkelt.. Sen allt eftersom har några fler namn tillkommit till våra "namnlista" genom åren och nu när vi står här och ska välja namn på riktigt kan vi inte komma helt överens.
 
Egentligen ville vi ju ha Benjamin, men några i vår kompiskrets döpte sitt barn till det och nu känns det som om vi kommer härma dem. Å andra sidan har ju alltid velat haft det namnet! Och det är ju inte så att någon äger ett namn eller? Fy vad kluven man kan vara....
Vad tycker ni? Kan man ta lika namn?
 
Vore i alla fall kul med lite förslag om ni har några på lager?
 
Våra tankar är inne på.. Benjamin, Ninni, Kian, Millie.. Kanske Liam eller Lova. Ahh gud så svårt. Smilla är också fint. C gillar lite mer ovanliga namn medan jag är inne på mera klassiska namn kanske. Riktigt svårt det här! :P
 
 
C har föresten köpt ett jätte fint halsband med bjällra, en liten ängel och ett hjärta på till mig och bebisarna! :) ♥

Jag börjar landa..

Okej. Jag börjar landa. Två barn, coolt! :) Haha.
 
Det jag faktiskt ju nu är mest orolig för nu är hur tjock jag kommer bli. Har fått höra riktiga skräckexempel haha. Jag kommer sitta inlåst hela sommaren innan dem där kottarna kommer ut.. ;)
 
Ihelgen ska vi kolla på barnvagn. Det lutar mot Emmaljunga Double Viking med matchande bilbarnstolar. Den känns som om den passar oss bäst. :) Men vi vill gärna kika på den live först.
 
 
 
 
 
Sen är det massor av annat vi kommer behöva. Därav har vi bokat in en resa ner till ullared om tre veckor för att shoppa baskläder å andra bra å ha grejer. Längtar, hoppas jag inte blivit för tjock och tunga tills dess ;)

Tvillingar

 
Jag ska bli tvåbarnsmamma på en gång. Förstår ni? tvillingar?
 
Jag har knappt smällt det själv ännu. Vilken cock och vilken omställnig.
Vi hade planerat allt. Vagn, möbler, ekonomi.. Kännt ett lugn över att vi inte behövde stressa med husköp vi får plats med en bebis i lägenheten. Men nu kommer det två.... Två stycken. Det betyder dubbelt av allt. Allt!
 
Barnvagn.. VI hade äntligen valt en som vi tyckte passa och som framförallt passade i bilen så även en stor schäfer fick plats. Men nu.. Vi måste ha en tvillingvagn, hur ska F få plats? Kommer vi alltid få åka två bilar nu? Takbox känns ju också som ett måste nu... 
 
Två sängar, mer plats till barnkläder, blöjor, tvättlappar, handdukar kommer behövas. Var får vi den platsen? Och vad kommer allt det kosta? Dubbelt av allt... Hjälp! Lägenheten känns plötsligt så liten och att den ligger på tredje våningen utan hiss vill jag inte ens tänka på..
 
Så hus sökes!
 
 
Men så glad jag är :) Tänk två små bebisar som får växa och bli stora tillsammans. Häftigt att få ett syskon så nära. :) ♥
 

I'm in chock!

 
Åh ultraljudet gick så bra. :)
Barnmorskan var super, var noga och tog sig tid att svara på alla våra dumma frågor. Riktigt nöjd med bemötandet måste jag säga :)
 
Hon började med en snabbare rutin koll över magen, jag hann uppfatta ett huvud och kände en enorm lättad över att det faktiskt var en lite krabat där inne. :) Så säger hon.. "Ja det är två stycken där inne" och jag trodder jag skulle svimma.
 
Va?
 
Ja två stycken.  (Jag är fortfarande i chock ja...)
 
Tvilling 1 ligger nere till vänster och tvilling 2 ovanför vid naveln ungefär.
De är jämnstora, tvilling 1 någon millimeter större så vi är beräknade efter den, dvs 29 augusti, men vanligtvis tittar tvillingar ut lite tidigare.. :)
Båda ser hela och friska ut på alla sätt och vis, de har varsin livmoder dvs att de är tvåäggstvillingar.
Tvilling 1 är med största sannolikhet en lite flicka, hon låg lite tokigt så det var svårt att se. :) Men tvilling 2 syntes klart och tydligt att det var en liten pokje. :D
 
Så det ser ut som vi får en varje... och blir tvåbarnsföräldrar direkt! Sjukt glada är vi! :) ♥
 
 
Båda våra små kottar! :) ♥
 
Tvilling 1 som troligtvis är en lite flicka då :)
 
 Och våran lilla pojke som är lite lite mindre än sin syster. ♥
 
 
 
 
 
 

UL

Ännu en helg slut. Tiden går fort nu...
 
I fredags fick vi hem vår nya säng. Det är en kontinentalsäng, helt underbar. Men ögat är inte van med storleken, den är så mycket högre än den gamla och så lyxade vi med en 180 säng nu, snart ska vi sova tre där. ;) Så idag har jag fått shoppa loss på sängkläder på ikea. Har hunnit spana in en byrå och en köksbänk som det ska investera i :)
 
Kvällen spenderades hos goda vänner, grillning i vårvädret är ett perfekt sätt att avsluta helgen på. :) ♥
 
Imorgon .....
Imorgon är det dags!! Första ultrljudet! Gud vad vi är nervös. Måtte bara allt stå rätt till! Och så är jag så nyfiken på att veta vad det är för krabat där inne. C vill ju egentligen inte veta nu men tror inte han kommer kunna hålla sig imorgon.. ;)
Pojke eller flicka?
Vad tror ni?
 
 
 
 
Ps. Jag har mobil igen.. Fick liva upp min gamla S2a men nu kan ni ringa igen. :)

miss my budy

 
 
 
 
Idag skulle din mjuka mule vara allt för mig. ♥
 
 

klumpeduns

 
Såklart att jag imorse skulle tappa telefonen i asfalten. Och nej det är inte första gången det är nog till och med 711:e gången det händer men idag ska den såklart gå sönder. Den är vid liv. Den tar emot sms, samtal och hela köret. Men jag kan inte se någonting. Skärmen är svartare än svartast. Yippie.. Imorgon slutar jag tidigt, då blir det raka vägen ner till stan för att lämna in den. 
 
För gud vad naken jag känner mig utan mobilen. På dagarna är det ingen fara, är ju van att inte ha den då. Men nu när jag är hemma, hallå, bara för det behöver jag ringa till den och den personen och jag kan inte göra det. Blä. :)
 
Hoppas man får en lånetelefon. 
 
 

Pollen sucks!

 
Från att inte vart så överdrivet allergisk de senaste åren, slog pollenallrgin till hårt under helgen. Hel täpt, trött, huudet som en ballong och ont i bröstet. Svårt att andas och svårt att sova. Men efter lite om och med kunde jag få tabletter som är okej att äta samt nässpray och ögondroppar. Två dagar hemma från jobbet så känns det bättre. Imorgon satsar jag på jobb. Får se hur det går då, blir ju lite mer utevistelse då..
 
Helgen (innan allergi chocken) bestod av shopping, har växt ur en del kläder.. Hrn. ;) Och vi hade även grillpremiär. Helt underbart! :D Grillat är ju bara det bästa som finns. ♥ Hann njuta lite av våren innan allergin kicka in. :)
Vad gjorde ni?
 
Jag och F promenerade på mitt älsklingställe i lördags..
 
 
 
 

RSS 2.0