Jag är mamma!

 
Livet som mamma har verkligen kommit igång. Tvåbarns mamma till och med! Sjukt...
Och nu har jag och bebbarna varit hemma en hel vecka själva. Det är mycket upp och ner vill jag lova. Mest upp för det går bra! Men några nätter/förmidagar har varit riktigt jobbiga. Jag har matat dem själv på natten så C ska få sova till jobbet.. Men det är inte lätt. Själva matstunden går bra, men det är att få dem att somna om som är kruxet. Båda vill gärna somna om i famnen, inte lätt när man bara ha två händer. :/ Så vissa stunder känner man sig otillräcklig! Men vi gör vårt bästa, de lär sig vänta på sin tur så småningom.
 
Mitt största problem är dock trapporna, har inte helt löst hur jag ska ta mig upp och ner med tvillingarna ännu... Har lite idéer men vill inte testa när jag är själv utifall det går åt pipan. Haha. :) Men vill verkligen få det att fungera så jag kan börja gå ut och promenera.. Behöver komma igång med träning nu. Vill även börja rida så fort jag får. Har en grym hästabstinens! ;)
 
 
 
 
Har fotat dem lite hemma så ska beställa lite kort på dem. Mina änglar! :) <3
Imorgon är dem 6 veckor! Dör stanna tiden nu!
 
 

family

 
Igår blev det en spontan släktträff. Så himla mysigt. Så tråkigt att vi har så många mil mellan oss.. Men det bästa med Lindgren:are är att det är lika go stämning oavsett hur lång tid det går mellan vi ses. :)
 
 
 
 

valet 2014

Då var det över och klart för denna gång. Det omtalade valet. Och jag måste erkänna att jag är hyffsat nöjd med utgången, inte helt men nästan..
 
Skolan och välfärden är det som ligger mig närmast om hjärtat och under de senaste 8 åren har jag sett på hur den försämrats. Nu äntligen hoppas jag på något bättre. För jag ville inte att mina barn ska behöva gå i en 10-årig skola med betyg från årskurs 4a. Tack gode gud att de blåa förlora! De jag vill se nu (som de röda lovat) är en satsning på förskolan och skolan, med mindre barngrupper och mer vuxna närvarande. Utveckla och stärka undervisningen och INTE genom att lägga fler matematiktimmar på schemat som Reinfeldt ville utan fokus på fortbildning för lärare och ge dem mer tid till eleverna istället för pappersarbete.
 
 
Men sedan tror jag att de röda och blåa partierna måste öppna sina ögon och börja samarbeta. De talar om SD som rasister och de ska inte få en vågmästarroll. Men dem kommer att få de om inte de röda och blåa är beredda att bilda en regering tillsammans som stänger ute SD. Lövfen har flera gånger under valkampanjen och senast i segertalet igår sträckt ut en arm till de blåa, som tyvärr säger nej.. Då anser jag att de inte längre har rätt att klaga om SD som vågmästare.
 
Men sen måste också partierna öppna ögonen för SDs väljare. 13% av Sveriges befolkning är INTE rasister. Jag är inte rasist men har ändå övervägt tanken att rösta på SD.... (Jag sa övervägt så misstolka ej).
Jag är helt med på att vi ska hjälpa flyktingar och människor som har det svårt och behöver lämna sitt land pga krig. Men till vilket pris? De kommer hit och blir utplacerade i samma områden i samhället, de bor i kollektiv och lever på bidrag. De resurser som ska hjälpa dessa människor in i det svenska samhället är för dåliga. Mer svenskundervisning, utbildning, jobb och bostäder behövs och kanske är det så att om vi nu inte längre har resurser eller bostäder till flyktingar kanske vi bör se över hur många vi egentligen kan ta hit och VERKLIGEN hjälpa....?
Och jag tror att när de andra partierna inser att de bör se över flyktingpolitiken och hur de kan förbättra den, då kommer SD förlora väljare. Men innan det kommer de nog bara att växa sig starkare...
 
Men det är bara vad jag tror..
Jag röstade rött och nu hoppas jag att Löfven fixar till det här.
Tack för mig!
 
 
 

Vi växer!

 
Igår var vi på bvc besök! Gud vad våra pärlor har växt! Dem är så stora nu! :)
 
När M tittade ut vägde hon 4180 g och var 51 cm medan E vägde 3802 g och var också 51 cm.
Nu väger M 4,7 kg och är 56,5 cm. E är uppe i hela 4,4 kg och är en cm kortare än syrran dvs 55,5 cm.
 
De växer så fort och det känns som om dagarna tillsammans med dem bara rinner iväg!... Går det att stoppa tiden något? ;) De har redan växt ur så mycket kläder. Buhu. Men samtidigt längtar jag lite efter att de ska få bli lite större.. Så det kan gå några fler timmar mellan måltiderna samt att de kanske sover en hel natt!? Sömn är en bristvara i livet just nu, och det är tufft när man är en person som behöver 8-10 timmars sömn. Rimmar inte bra med tvillingar.. Tur att man tycker så mycket om dem ändå! ;)
 
 
 
 

24 dagar

Hej!
 
Det var ett tag sedan.. Typ två veckor sedan! Dagarna bara rinner iväg.. Just nu är mina dagar indelade i tre timmars faser, för mat var tredje timme vill mina små änglar minsann ha! Som klockor under dagen och natten för det mesta. Men har fått några nätter nu med fyra timmars sömn i sträck! Inte helt fel! :)
 
Tänk att de redan är 24 dagar gamla. Helt sjukt, snart 1 månad! M, som är något större än E, har gått upp en storlek! Vad fort det går! :'(
 
Jag har tänkt skriva om förlossningen och allt en dag när jag får lite mer tid... Om det nu någonsin kommer hända. Haha! ;) Men nu ville jag bara in och säga hej och att vi mår bra! Trollungarna håller en sysselsatt dygnet runt och det är helt underbart! <3
 
Min fina familj!
Så här vaknar vi oftast! :)
 

RSS 2.0