Hallå!

 
Haft en toppen helg! Men den gick alldeles för fort. Som vanligt.. :)
 
Började helgen med fredagsmys. med en chokladfontän! Jises vad gott, en sådan önskar jag mig definitivt i julklapp.
 
I lördags var det shopping som gällde, kom hem med två nya toppar, ett par ridbyxor, ett schabrak och nya chaps. Nöjd. Hade också tittat ut en höst/vinter jacka men tror ni den fanns kvar eller. Svar nej. Slut i hela stan. Skit!
 
Kvällen bjöd på 25-års fest! Super kväll med goda vänner! :) ♥
 
 
Söndag var en full dag med hund och häst - tell you more about it later.. :) Frick gjorde ett MH-test, ska visa filmer sen så ni får se vad det är..
 
Idag har det ännu en dag med full fart. Jobb - hem - städa - mocka - tillbaka till jobbet - föräldrarmöte - hem.
 
Så nu säger jag godnatt!
 
 
 
 
 
 

Fredagsmys <3
svårt att vara nöjd

 
För några dagar sedan när jag var ute och red kom jag på mig att känna att hösten är så himla underbar så här i början... eller?
 
Jag menar på vintern är man glad typ de första veckorna snön är där, sen har man tröttnat. Och som ryttare gillar man det inte alls särskilt mycket. Det låter så idylliskt med galopp i snön osv men nej så är det inte! Jag hinner sällan rida pga mörkret för det första. Sen galopp i snön, jo visst, i ny snö kanske! För sen blir det skare och då ryker både skor och ben på hästarna, och inte tala om is och kyla. Brr. Man längtar till våren istället.... 
 
Så kommer våren och den är underbar om man inte är pollen allergisk som jag! Som ryttare är den med härlig, om man ser till fina dagarna, men man vill helst inte ta ut hästen under värsta vårstormar och regn. Och ärligt så längtar man efter sommaren och varma dagar...
 
Sommar ja men då blir det perfekt, det varmt ute och ljust hela dagarna. Absolut min favorit årstid! :) Men som ryttare njaaaa, man måste rida tidigt på morgonen eller sent på kvällen annars dör både jag och häst av värmen. Sen är det mygg, knott och bromsar. Blä. Och om det är en fin sommar som denna var, blir det torrt i skog, mark och vägar vilket inte alltid är till en fördel och ja konstigt nog börjar man längta till hösten...
 
Så hösten då den är väl ändå perfekt årstid för en ryttare och dess häst!? Ja när det är fint väder i alla fall, som förra veckan när jag satt där och tyckte det var perfekt. :) Solen sken, det var lagom varmt... Men igår inte så perfekt. Blåsigt och regningt. Nej inte så kul och då längtar jag mer till vintern och den där galoppen i snön...
 
Egentligen vill ju jag ha sommar två tredjedelar av året och sen lite vinter och julafton. ♥ Men som ryttare vetefan vad som duger... ;)
 
Vilken är er favorit årstid?
 
 
 

Dejá Vú Arrak

 
Min första egna sköthäst, aka Norres bäst hästkompis, lämnade igår oss. Han var en äkta trotjänare med många fina meriter inom både hoppning och körning. Vila i Frid gamle vän. ♥
 
 
 
 
 

Nu får ni äntligen beta tillsammans igen, sida vid sida, som ni brukade.
 
 
 
 
 
 
 

Dagens..
a ordinary day

 
Kan väl inte påstå att det här har varit någon någon bättre vecka, men så kan det ju vara ibland. Jag kan väl i alla fall få hoppas på ett bra avslut? :P
 
Jag vaknade ju upp på fredag morgon (läs igår) med halsont och frossa. Kändes som om att livet lite smått skulle gå under. Tog mig igenom dagen, som för övrigt var kass då halva personalstyrkan på jobbet är sjuk och V-åsstad inte har några vikarier. Hurra! Men som sagt fighting spirit!
 
Kvällen blev faktiskt bra. Precis en sådan kväll jag behövde. Tacos med mamma. ♥ Sedan en god vän, en kopp te och idol. Ja så borde varje fredagskväll vara. :)
 
 
Sedan hoppades jag på att få sova sådär riktigt gott och vakna upp alldeles pigg. Nja inte riktigt. Drömde mardrömmar, två stycken ! Och bara om konstiga saker, dörrar som öppnas och stängs, knakande golv och bara massa läskigheter ni vet. Det är fan det värsta jag vet, spöken alltså! Är så sjukt mörkrädd så det finns inte.
 
Hur som, det blev en tidig morgon på det.. Hade tvättstugan! Men blev en promenad till bageriet och lite gott bröd till fukost, känns lovande! Förkylningen känns också bättre! :)
 
 
.... Men en timme senare har jag lyckats låsa mig ute för smarta jag glömde nycklarna i tvättstugan. Men suck! Tur att min bror var snäll att komma med reserv nyckeln. ♥
 
Nu tänker jag åka till stallet och hoppas på att denna dag kan gå min väg i alla fall och att kvällen bjuder på trevligheter med mina bästa! :)
 
Kram på er!
 
 
 

jump liked you never jumped before

 
I måndags, efter min olycka med spiken, tog jag med mig T och en pålle till från stallet ner till ridhuset. Hade planerat in hoppning och vill inte stryka det från schemat pga av en spik. ;)
 
Började med T, han kändes lite loj när jag red fram, men det är okej när han har gått två jobbiga dressyrpass under helgen. Försökte bara rida fram honom och fokusera på bommarna. La upp en studs med tre kryss. Som vi rullade igenom ett par gånger. Valde en studsserie för jag vill få igång lite mer kvickhet, så han bli tvungen att lyfta på fötterna även på låga hinder. :P Han hade en snubbelvända men sen blev han mer uppmärksam :P
 
Hade ju också med mig en J. Han är en 16-årig valack som varit körhäst många år nu, men både hoppad och dressyr riden. Det var länge sedan har var hoppad uppsutten så jag valde bara galoppbommar först och sedan bara ett kryss som vi rullade över ett par gånger. Fokuserade bara på att komma över och hitta en bra rytm. Han och jag tyckte det var kul så det ska vi göra om snart igen! :)
 
Kul att jag fått chansen att hoppa lite andra hästar, jag behlver bygga upp mitt självförtroende i hoppning. För jag är något osäker så måste komma ner ofta nu och skutta så både jag och hästarna får mera rutin. :)
 
 
 

spik i foten

 
Den här veckan skulle bli kanon. Men vad gör jag precis innan ett eftgerlängtat ridpass med min T? Jo jag lyckas trampa in en spik mellan stortån och långtån eller vad den kallas. Gris skit!
 
Envis som en åsna skulle jag absolut rida två hästar innan jag åkte hem och titta över skadan ordentligt. Efter rengöring kunde jag konstatera att det inte var så djupt men foten var något svullen och gjorde ont!
 
Åkte till jobbet imorse, haltande.. Öm både under och på ovansidan av foten, den var också svullen och röd på ovansidan. Så bestämde mig ändå för att åka in till doktorn vilket endast resulterade i en stelkrampsspruta, vila och ipren. Får väl se vad det bär av med den stackars foten då..
 
Jäkla skit. Hoppas jag inte får ont i armen av den där jäkla sprutan också!
 

Har ni märkt att det på allvar är höst nu förresten. Mysigt! :)
 
 

träning

 
Söndag igen. Och jag har haft en fm hemma, emd bara pyssel. Satt upp lite fler tavlor samt städat å fixat lite. :) Snart beger jag mig till stallet för dressyrträning med T. Känns behövligt, då vi är inne i en lite liten svacka.
 
På senare tiden har jag ridit med sporrar på när jag har trimmat dressyr, mest för att få lite extra effekt, men igår gick det inte alls och det kändes som jag bara hackade och vi samspelade ingenting.Han tog helt enkelt inte min skänkel alls! Hämtade ett spö och fick genast den effekt jag ville ha. Brukar aldrig rida med spö då han är otroligt känslig och nästan lite rädd för spön men tror jag ska göra det idag ändå. Bara för att få igång bakbenen och få honom att acceptera skänkeln ordentligt. Så hoppas på en bra träning idag. :)
 
Jag, T och Frick på väg hem från ridhuset i somras. ;)

darker

Idag var första morgonen vi gick morgonpromenad i mörkret. Helt ärligt? Det var faktiskt ganska mysigt. Fick lite julkänsla om jag ska vara ärlig! :)T-update

 
T - är i fin form just nu. Det är mycket framåt anda men på ett avspänt sätt. :)
Något hängig / dragig i munnen har han varit till och från i dressyren, men nu har jag varierat bett mycket sista veckan och undvikit mitt "vanliga" bett (som han faktiskt går allra bäst på). Får se om det kan ge något resultat, han lär sig ju snabbt hur han ska göra för att slippa och just det här med munnen och bärigheten är en grej. Men i övrigt går det framåt, han har blivit rakare och mer jämnsidig vilket är jätte roligt! :)
 
Dressyrträningen sist kändes okej, var lite jobbigt med galopparbetet. Vilket jag var något frustrerad över då han gick så jäkla bra bara tre dagar tidigare!! Men det är ju så det är med hästar.. Eller vad säger ni? :P Film från det där bra-iga passet kommer någongång snaaart lovar jag! :P
 
I söndags hoppade... eller ja skuttade vi lite igen, samma övning som sist. Dvs travbom in på ett 50 cm högt räcke sedan två galoppsprång till förra gången ett större kryss och i söndags ett stigsprång. Stor skillnad från sista och han hoppar allt mer avspänt. Känns bra med ett litet "trav-hinder" innan för då får han hjälp med avståndet till det lite större hindret.  Det är ju det som är vår svaghet i hoppning. Vi är båda rätt gröna när det kommer till avstånd och rytm. Men vi tränar på våra låga höjder tills det känns tryggt och säkert, sen så! :)
 
 
Nästa gång ska jag verkligen försöka komma ihåg att ge mamma mobilen så hon kan filma lite! :O
 
 
 
Dags för lite nya foton snart också. Till helgen kanske?
 
 
 

full fräs

Den här helgen gick i hundra knyck!
 
I fredags var det ridning, så var hemma sent. Lördag bar det av med ett gäng tjejor till Estocolmo för tjejmiddag hos en kompis som flyttat dit. En mycket trevlig kväll med god mat och gott sällskap! :) ♥
 
C var barnvakt så när jag kom hem i lördags kväll var min säng okuperad av två barn så jag spenderade natten på soffan. Och det vart ju såklart en tidig morgon och en söndags förmiddag med utflykt till fårhagen i byn och sedan strömsholm för glass och hästklappning. Mysigt faktiskt!
 
Sedan hann vi med ett stop hos svärföräldrarna för lite grillning, innan jag åkte hem till stallet! Ja hem till stallet, för ibland känns det nästan som om man bor där! ;)
Efter ett lyckat ridpass var det bara åka hem och vila en timme innan sängdags och en ny arbetsvecka. Phu! ;)
 
Hur var er helg? :)
 
 

Drömmer om en utlandsresa.... ♥
 
 
 
 
 
 

har du sett mitt huvud?

 
Det är tuffa veckor på jobbet nu. De flesta inskolningar är klara men att arbeta fram bra rutiner och en stabilgrupp är ett hårt arbete. Du måste vara närvarande varje sekund, sätta upp gränser samt stå för dem. För barn testar, fy vad de testar ens gränser. Hur mycket tolererar den här fröken? Ibland blir man bara galen på dem.. :P
 
Så mitt uppe i det får vi en helt ny ledning och tro mig nu snackas det i huset. Hon säger si och hon säger så! Ja kan ni tänka er en arbetsplats med 20 kvinnor... Det skvallras en del.. Vem ska få vad och hur ska resurser fördelas, kommer chefen ta bort, lägga till osv... Med vår gamla chef var det mesta inarbetat, jag menar hon visste vilka vi var, vad vi ville, behövde etc. Nu ska alla visa sin bästa sida och hävda sin "status" , ni skulle se det är som ett gäng yra hönor i hönsgården haha. Men mitt i allt nu så frodas konflikterna också, det märks. Fast terminen bara starta finns det en ny stress i huset och det är nog att vi alla vill visa vår bästa sida samtidigt som inge av oss vet vad som kommer ske efter den här terminen. Vad kommer den nya ledningen ändra och vad kommer bestå?
 
Min huvud är inte knappt med mig och min kropp hänger nästintill med..
Efter jobbet varje dag är det tre timmar i stallet. Just nu är man super glad om man är hemma före klockan 20 någon kväll i veckan!
 
Tur att det är fredag imorgon! :)
 
 
 

Ridsport

 
Vilket fantastiskt EM sverige har gjort, eller vad säger ni?
 
Hopplandslaget vann ett brons och fälttävlans landslaget ett silver. Helt underbart! :)
Rysningar när jag tänker tillbaka på alla fina ritter man fick se. Såg båda finalerna live och det är jag glad för! Alltid kul att världsryttare rida och framförallt inspirerande!
 
Sedan var det lite trist att vi blev utan individuella medaljer - vi fick två fjärdeplatser. Men nästa år vankas VM. Det ska bli spännande. :)
 
Rolf-Göran och Casall i skandinavium 2010, fotat av mig.
 
 
 

missing you

 
Idag saknar jag min prins..
 
Jag har fått kontakt med N's uppfödare vilket var otroligt roligt! Jag har nu fått veta mer om honom och hur han var som ung vilket betyder jätte mycket. :) Har även fått se bilder på hans mamma och på han som föl. Den lilla godingen. :) Riktigt kul. Men det gör ju att många känslor kommer tillbaka och tårarna rinner när man nu sitter och skickar lite bilder på honom till henne.
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0